Vier tips voor meer opbergruimte in de keuken - Keukencentrum Berkers
Icon Ervaring
Meer dan 45 jaar ervaring
Icon Prijs
Hoge kwaliteit voor scherpe prijzen
Icon Keurmerk
In bezit van CBW keurmerk
Icon Advies
Persoonlijk advies op maat

Vier tips voor meer opbergruimte in de keuken

Vier tips voor meer opbergruimte in de keukenEr is niet altijd voldoende ruimte om een grote droomkeuken te bouwen. In veel situaties is elke vierkante centimeter van belang. In dat geval is het mogelijk met slimme keuzes de beschikbare ruimte optimaal in te richten, waardoor de keuken veel groter lijkt dan deze in werkelijkheid is. Bijvoorbeeld deze vier mogelijkheden:

1. Maak gebruik van hoekkasten

Het is jammer om hoeken in de keuken onbenut te laten. Door een hoekkast te plaatsen komt er meer kastruimte beschikbaar. Veel hoekkasten zijn helaas onpraktisch en kunnen vrijwel niet gebruikt worden. In dat geval neemt een hoekkast alleen loze ruimte in beslag. Het Le-Mans hoekkasten systeem is wel gemaakt om gebruikt te worden. Het creëert meer oppervlak en kastruimte die wel te gebruiken is.

2. Plaats carrousel kasten

Deze kasten draaien wanneer de deur wordt geopend. Zeker in een hoek biedt dat enorm veel extra ruimte die normaal gesproken onbenut blijft. De carrousel kan helemaal ronddraaien wat een groot beschikbaar oppervlak geeft. Vaak zijn dit potten, pannen en kleine elektrische apparaten zoals een blender of koffie maler.

3. Korflades geven meer ruimte

Dit soort lades zijn hoger dan normale lades. Daarmee kunnen er grote pannen in deze lades worden opgeborgen. Ook kleinere voorwerpen die normaal gesproken in een bovenkast worden geplaatst vanwege de hoogte kunnen ook in korflades worden opgeborgen.

4. Binnenlades in hoge kasten

Door hoge kasten van binnenlades te voorzien komt er extra oppervlak vrij om kookgerei, kruiden en andere zaken te bewaren. Kleine potjes en zakjes hebben niet zoveel verticale ruimte nodig, door binnenlades te gebruiken wordt de beschikbare ruimte optimaal

Nieuwsgierig hoe uw droomkeuken er in het echt uitziet?