Vier tips voor kleine keukens met grote wensen - Keukencentrum Berkers

Vier tips voor kleine keukens met grote wensen

Wil je meer weten over keukendesign in kleine ruimtes? Veel keukens hebben een beperkt vloeroppervlak, toch is de keuken helemaal volbouwen met kastjes en andere zaken niet altijd wenselijk. Met deze tips is het mogelijk om een kleine keuken toch een ruimtelijk gevoel te geven.

1. Vermijd bovenkasten

Bovenkasten geven meer opbergruimte, ze verkleinen ook de optische ruimte van de keuken. De wanden van de keuken zijn niet meer te zien, het wordt daardoor één krappe gang. Plaats daarom zo min mogelijk bovenkasten in de keuken, soms is minder, méér.

2. Houd de inbouwapparatuur laag

Net als bij de bovenkasten is het mogelijk een optisch grotere ruimte te maken door de inbouwapparatuur zo laag mogelijk te houden. Door bijvoorbeeld de koelkast of de (combi) oven onder het werkblad in te bouwen. Dit is niet altijd de meest praktische optie, het leid vaak wel tot een veel ruimtelijker effect.

3. Verberg inbouwapparatuur

Het is mogelijk om hoogte te vermijden door inbouwapparatuur in de diepte te plaatsen. Deze apparatuur kan in sommige gevallen achter een kast worden weggewerkt, daardoor is het niet nodig deze apparatuur direct in het zicht te plaatsen.

4. Maak gebruik van lichte kleuren

Hoe lichter de kleuren in de keuken, hoe ruimtelijker de keuken lijkt. Een compleet zwarte keuken kan er heel strak en mooi uitzien, het maakt de ruimte optisch veel kleiner. Lichter is groter. Doorlopende kleuren vergroten het oppervlak ook, gebruik daarom niet teveel contrasterende kleuren en laat kastjes op elkaar aansluiten.

Ook in een kleine keuken mag er groots worden gedacht, spaar ruimte in de keuken en geef culinaire fantasie de ruimte!

Begin uw zoektocht naar de perfecte keuken door eens lekker te bladeren in het grote boek Vooraf!