Keukentrends 2022 - Keukencentrum Berkers

Keukentrends 2022

Keukentrends 2022

Wat zijn de nieuwe kleuren?

De keukentrend kleur voor keukens wordt grijsgroen. Een zachte tint die erg goed matcht met ontzettend veel verschillende materialen. Naast deze zachte pasteltint is er ook ruimte voor de nude-tinten. Van huidkleurig tot heel zacht bruin.

Mag het iets warmer? Dan is het kleurenpalet van het Rijksmuseum ook zeker een inspirerend palet om bij de hand te houden, als u aan de slag gaat met het samenstellen van uw interieur en keuken in het bijzonder.

Naast deze kleuren is ton-sur-ton ook echt van nu. Dezelfde kleurtinten die overal worden doorgetrokken. Neem als voorbeeld de fenix keukenfronten. Fenix kan ook toegepast worden in werkbladen waardoor de keuken een strakke look krijgt en eenheid ademt in dezelfde kleurstelling.

Enige tijd geleden hebben de gekleurde keukenkranen hun eerste stap in de wereld van keukens gezet. Waar de intrede was met goud en rosé kranen, maken deze exemplaren nu plaats voor koper en messing keukenkranen. En als het even kan graag met bijpassende spoelbak voor een knipoog in de keuken.

Waarop letten bij de keuze voor apparatuur?

Een keukentrend op het gebied van apparatuur? Er zijn twee apparaten die eruit springen. Dat is allereerst de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Ideaal omdat er geen afzuigsysteem meer in het zicht hangt, maar direct verwerkt is in uw kookplaat. Daarnaast is een erg functionele toepassing, de vaatwasser op hoogte. Hierdoor hoeft u niet meer te rekken en strekken om uw vaatwasser in- en uit te pakken.

Sfeervolle verlichting

Om een goede sfeer in de ruimte te creëren is een goed lichtplan onmisbaar. Met licht kan alles veel spannender worden. In de keuken wordt daar ook mee gespeeld. Door led-strips in keukenladen te verwerken. Niet alleen opvallend, maar ook functioneel om goed zicht te hebben in de laden. Zomaar een voorbeeld van verlichting op een vernieuwde manier toegepast waardoor het functioneel is en direct sfeer verhogend werkt.

Slimme opbergmogelijkheden

We hebben altijd meer spullen dan opbergruimte. Om daarin tegemoet te komen zijn bijkeukens de afgelopen periode in populariteit gestegen. Een bijkeuken kan op verschillende plekken worden gerealiseerd. Soms is het mogelijk om deze achter de keuken te maken maar ook kan dit uitstekend in een garage of schuur. Zo heeft u extra opbergruimte voor de spullen die u niet dagelijks nodig heeft, maar wel graag bij de hand wilt hebben. Een bijkeuken kan op verschillende manieren worden ingericht. Zo kunt u er ook voor kiezen om de wasmachine, droger en andere huishoudelijke apparaten een plek te geven in de bijkeuken. Of wat dacht u van een voorraadkamer. Met handige vakken, schappen en kisten? Bespreek uw wensen met uw keukenspecialist, vaak is er meer mogelijk dan u van tevoren denkt.

Een creatieve oplossing die we terugzien in de keuken zijn de nissen die worden toegepast aan het uiteinde van de keuken. Maar ook een open vakken deel in een kookeiland zien we steeds vaker. Leuk om met persoonlijke accessoires de keuken te personaliseren.

Tot slot is een slimme opbergmogelijkheid de plafondhoge kast. De bestaande keukenkast wordt voorzien van een extra bovenkast zodat de keuken van vloer tot plafond wordt uitgerust met een kastenwand.

Smart solutions voor tiny houses

De afgelopen periode heeft steeds meer mensen aan het denken gezet: ‘Wil ik nog wel zo groot wonen? Kan het niet wat kleiner en soberder waardoor ik meer kan genieten van andere dingen in het leven?’. Dit heeft een boost gegeven aan de tiny houses. Veel leveranciers springen hierop in met handige oplossingen. Een compacte keuken wordt functioneel ingericht waarbij u kunt denken aan een keukenblok waar een verrijdbaar barblad aan gekoppeld is. Ook apparatuur wordt selectief gekozen zodat er voldoende ruimte over blijft voor opbergruimte. Meer weten over compacte keukens?

Meer weten over keukentrends 2022?

Wilt u nog meer inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken? Bekijk dan ons Pinterest account. Hier delen wij regelmatig de nieuwste keukentrends zodat u weet wat er allemaal mogelijk is voor uw nieuwe keuken. Of breng meteen een bezoek bij Uw Keukenspeciaalzaak in de buurt. Onze keukenadviseurs adviseren u graag bij het samenstellen van uw droomkeuken. Of dit nu wel of juist geen keukentrends bevat. Wij zijn van alle markten thuis en weten een speciale keuken voor u samen te stellen waar u jarenlang van geniet.

Keukentrends 2022
Keukentrends 2022
Keukentrends 2022

Speciaal voor u hebben we de keukentrends van 2022 samengebracht. Wat zijn de kleuren van dit moment, welke keukenapparatuur is onmisbaar en wat zijn handige dingen om te weten voordat u uw nieuwe keuken gaat samenstellen? Ontdek de nieuwste keukentrends en laat u inspireren!