Aanmelden jubileumdag Keukencentrum Berkers
Meld je hier aan voor het jubileumfeest!

Meer informatie speeltuin de Speuldries

Speeltuin de Speuldries is een unieke speeltuin in de regio. Het is een gratis speeltuin voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 12 jaar, met of zonder beperking. Het onderstaande filmpje geeft een mooi beeld van onze speeltuin.

Onze speeltuin heeft mede dankzij de gratis toegankelijkheid een grote maatschappelijke waarde. Hoewel onze speeltuin zich richt op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar geldt het maatschappelijk belang voor meerdere generaties. Ook ouders en grootouders bezoeken onze speeltuin, het is een plek waar volwassenen met elkaar kunnen zijn.

 

We willen dat er zo veel mogelijk kinderen zorgeloos en veilig kunnen spelen. Kinderen uit alle culturen, en uit alle lagen van de bevolking. Er zijn daarom een aantal keuzes gemaakt:

We willen een gratis speeltuin zijn en blijven zodat hij ook echt toegankelijk is voor alle kinderen. Er wordt zelfs door maatschappelijke instanties gebruik gemaakt van onze speeltuin buiten openingstijden voor speciale gelegenheden met als doel integratie. Financiële middelen worden verkregen onder andere uit de giften bus, de jaarlijkse ijsbeeractie, subsidie van de gemeente en bijdragen van sponsors

We zijn rolstoel toegankelijk en er zijn ook speeltoestellen voor kinderen met een beperking. Zo is er een trampoline speciaal voor kinderen in een rolstoel en is er bij de zandbak een verhoging gemaakt zodat ook mindervalide kinderen met het zand kunnen spelen. Verder hebben we een talud waar rolstoelers op kunnen en een glijbaan voor minder validen die extra breed is. Hierdoor worden we jaarlijks bezocht door scholen uit het speciaal onderwijs.
Gezondheid is een belangrijk thema. Buiten spelen is ontzettend belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Om dit verder door te voeren zijn we een rook- en alcoholvrije speeltuin.
Groen vinden we ook belangrijk! Het zorgt voor schaduw en beschutting, maar ook voor vele speelmogelijkheden.
Om te zorgen dat het daadwerkelijk veilig is worden onze speeltoestellen en de speelomgeving iedere twee jaar gekeurd door een onafhankelijke instantie en maandelijks door veiligheidscoördinator van onze werkgroep. Verder is onze speeltuin volledig omheind.
Investeringen die we doen in onze speeltuin zijn altijd met het oog op toekomst gericht: onderhoudsvriendelijk, veilig en een levensduur van minimaal 20 jaar. Ook groen, water en zand hebben hierbij speciale aandacht.

 

In 2023 hebben we helaas te maken gehad met fraude. Hiervoor lopen nog een civiele en een juridische rechtsgang. Hierdoor hebben we veel media aandacht gekregen wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een enorme steun vanuit de maatschappij waaronder veel donaties van particulieren en bedrijven.

Voor de nabij toekomst zijn we aan het sparen voor een tweede glijbaan als aanvulling op de huidige speeltoestellen, intussen zijn we al een aardig eind op weg!

We zijn dan ook zeer blij en vereerd dat keukencentrum Berkers ons wil helpen door alle giften voor hun 50 jarig jubileum aan ons te schenken.

 

Bent u nog niet bekend met onze mooie speeltuin dan wil ik u graag uitnodigen om eens een bezoek aan ons te brengen. Voor de openingstijden kunt u het beste kijken op: https://www.speeltuindespeuldries.nl/ of houd onze socials in de gaten

Instagram: speeltuinspeuldries
FaceBook: Speeltuin de Speuldries

Met vriendelijke groet,

Joris Terheijden

Voorzitter Speeltuin de Speuldries